La veleta del mussolet d'Utxesa ja assenyala el vent a Torres de Segre.

Dimecres ens vàrem trobar amb els iniciadors del projecte de fer una veleta de vent amb el mussolet d'Utxesa a Torres de Segre. 

Joan Ramón Branzuela, qui va tenir la idea inicial,  El Josep Maria Font, qui em va proposar de plasmar la idea i donar-li forma , Joan Bernal, ornitòleg responsable del medi ambient de Torres de Segre i Els germans Messalles, experts en forja i que han materialitzat i donat forma al artilugi meteorològic.


Els dos germans Messalles al costat i al centre Josep Ramón Branzuela, exalcalde de Torres de Segre  i actual regidor de Medi Ambient

Impresionant forja de la veleta del Mussolet d'Utxesa de ferro colat, amb els detalls dels engranatges per poder girar sense resistència. Feta a consciència.

Els Germans Messalles, Jordi Balasch i l'ornitóleg Joan Bernal

Germans Messalles, Josep Marà Font i Jordi Balasch mostrant el resultat al taller

La ubicació de la veleta no pot estar en un millor lloc de visibilitat i despejada al vent.

La veleta de l'Utxi ja es colocada a les antigues escoles de Torres de Segre i ja gira amb el vent. Una feina de forja molt ven aconsseguida per els germans Messalles. 


Des d'aquest blog vull agrair-los a tots el poder haver participat amb tots ells en aquest projecte per a Torres de Segre.